over ons

Wat is CamperCalling?

CamperCalling is een sociaal initiatief voor gemarginaliseerde groepen in de Europese samenleving, uitgevoerd door twee jonge gezinnen die in campers reizen. In woord en daad willen we naast deze kwetsbare mensen staan en hen laten weten dat ze waardevol zijn.

In de praktijk betekent dit dat wij met verschillende projecten werken, waarmee we mensen aan de rand van de Europese samenleving opzoeken om hen te helpen waar wij kunnen; met bijvoorbeeld een luisterend oor, een warme maaltijd of EHBO.

Waar werken wij?

Het grote voordeel van ons reisgezelschap is de mobiliteit; het is makkelijk om daarheen te gaan waar wij iets kunnen betekenen. Momenteel bereiden we ons vanuit Nederland voor op onze derde reis, in het voorjaar van 2020. Vanuit ons project Caesura zullen wij aan de hand van de dynamische vluchtelingenstroom het begin van onze reis plannen.  

De gezinnen achter het initiatief

De familie Platschorre en de familie Van den Bosch reisden in 2015 al voor zeven maanden in twee campers door Europa en belandden voor ruim twee maanden middenin de vluchtelingencrisis op Lesbos. Eenmaal terug in Nederland, waar beide gezinnen in drie jaar tijd twee kinderen mochten krijgen, liet deze ervaring ons niet los en van daaruit is CamperCalling ontstaan: het verlangen om dienend op weg te gaan.

Vivian is enthousiast en bewogen. Met een achtergrond in de psychologie en de GGZ is Vivian op de eerste plaats moeder, en daarnaast begaan met de kwetsbare medemens.

Patrick is gedreven en visionair. Met een achtergrond in de psychologie en de vreemdelingenketen wil Patrick tot het uiterste gaan om een verschil te maken.

 

Shanna is sociaal en creatief. Met een achtergrond in de journalistiek en een hulporganisatie luistert ze graag naar de verhalen van mensen, om ze te helpen en om ze een stem te geven.

Sebas is analytisch en ondersteunend. Met een brede achtergrond in de dienstverlening is Sebas in staat om in woord en in daad mensen bij te staan en op weg te helpen.

[wdi_feed id="2"]

CamperCalling
+316 3636 2992
contact@CamperCalling.nl

IBAN: NL78INGB0008444697 o.v.v. 'CamperCalling'.
CamperCalling is een sociaal initiatief onder de vleugels van Stichting Kruislinks